Vergroot tekst-+=

In juli ging ik samen met mijn moeder op pad naar het prachtige Limburg voor een bezoek aan dierentuin GaiaZOO om daar een vlog op te nemen voor Nationale Vereniging de Zonnebloem. Iedere maand ga ik voor hen eropuit om video’s te maken over toegankelijkheid en mijn beleving van een dagje uit. Omdat deze locatie al bijna twee uur rijden is en het een intensieve dag zou worden, besloten we in de buurt te overnachten om de dag iets minder belastend voor mij te maken. In deze blog zet ik al mijn tips van deze mini-vakantie in eigen land op een rijtje.

Verblijf

Badkamer van de aangepaste hotellkamer in Van der Valk Hotel Heerlen.

Badkamer van de aangepaste hotelkamer in Van der Valk Hotel Heerlen.

Het was een uitdaging om een hotel te vinden met faciliteiten voor mij met mijn rolstoel in de buurt van de dierentuin en we kwamen dan ook al snel uit bij Van der Valk Hotel Heerlen. Dit was voor ons geen probleem, omdat het maar 15 minuten rijden van de dierentuin gelegen is en omdat het toch maar voor één nachtje zou zijn.

Toen we aankwamen bij het hotel was ik blij verrast! Het is een groot hotel, vlakbij de snelweg, maar toch in een rustige en groene omgeving. Er waren meerdere invalidenparkeerplaatsen naast de ingang, dus we hoefden niet ver te lopen met onze handbagagekoffers. Het hotel is onlangs verbouwd en helemaal vernieuwd. Doordat het hotel uit verschillende verdiepingen op verschillende niveaus gemaakt is, was het even zoeken hoe en met welke lift we bij de receptie konden komen om in te checken. Maar toen we het trucje eenmaal doorhadden, konden we daarna gemakkelijk onze weg vinden in het hotel.

De mindervalide hotelkamer was echt prachtig! Deze bevond zich op de begane grond en er was veel ruimte. We hadden zelfs een klein terrasje met uitzicht op een mooie groene tuin. Dit vond ik erg rustgevend! Het was die dag erg warm geweest, dus op dit terras konden we heerlijk genieten van het late avondzonnetje. Er was een ruime badkamer aanwezig met zowel een douche (met stoeltje) als een bad en een toilet met beugels. Door een groot raam was de badkamer verbonden met de slaapkamer en het uitzicht op de tuin, maar indien gewenst kon je dit ook afzonderen met de luxaflex. Dit vond ik persoonlijke erg gaaf, want het creëert heel veel ruimte! Ik heb een aparte vlog gemaakt van onze overnachting waarin ik ook een tour door de hotelkamer geef.

Hotelkamer van Van der Valk Hotel Heerlen.

Aangepaste hotelkamer van Van der Valk Hotel Heerlen.

Eten en drinken

Restaurant Van der Valk Heerlen

Na de lange dag in de dierentuin hebben we ’s avonds lekker makkelijk in het hotel gegeten. Het was een heerlijke zomeravond en het grote terras van het restaurant was goed gevuld met mensen die heerlijk zaten te borrelen. Mijn moeder en ik hebben genoten van een lekkere chateaubriand en een glaasje bubbels. Het voelde echt alsof we op vakantie waren doordat we even lekker samen weg van huis waren!

Bueno

De dag erna zijn we nog even het centrum van Heerlen ingedoken om te winkelen en uiteraard konden we niet vertrekken zonder een stukje Limburgse vlaai te hebben geproefd. Op het grote plein bij de kerk vonden we aantal leuke terrasjes en we namen plaats bij tapasbar Bueno. We hebben hier alleen een drankje gedaan en een stukje vlaai gegeten, maar de tapas gerechten die we voorbij zagen komen zagen er heerlijk uit!

Activiteiten

GaiaZOO

De bekendste vrijetijdslocatie van Limburg is denk ik toch wel dierentuin GaiaZOO in Kerkrade en dit was ook de reden voor ons bezoek aan deze regio. Voorheen had ik nog nooit van deze dierentuin gehoord, maar nu ik er geweest ben, is het mijn favoriete dierentuin geworden! Je zult je waarschijnlijk wel afvragen: Wat maakt deze dierentuin dan zo bijzonder? Voor mijn vlog voor Nationale Vereniging de Zonnebloem heb ik al menig dierentuin bezocht, maar wat mij erg aansprak bij GaiaZOO zijn de grote verblijven van de dieren. Ze hebben heel veel ruimte en je maakt hierdoor echt een soort route door het park langs de verschillende verblijven. Het park is verdeeld in verschillende gebieden, zoals: de Savanne, de Taiga, het regelwoud en… Limburg. Het is echt met recht een park in plaats van een dierentuin. De route door het park is fijn om te wandelen en ik heb dieren gezien die ik daarvoor nog niet kende. Dat maakt het tot een leerzaam uitje voor iedereen!

Winkelen in Heerlen

Na de overnachting in het hotel in Heerlen hebben we de dag erna nog een bliksembezoek gebracht aan het centrum van Heerlen. Er was markt op dat moment en omdat het heerlijk weer was, waren er ook veel mensen in de stad. Heerlen is niet zo’n grote stad als Utrecht, natuurlijk. Maar ik vond het een gezellig centrum, een leuke winkelstraat met alle bekende winkels die je nodig hebt en de medewerkers van winkels en restaurant zijn erg behulpzaam en gastvrij. Na een bezoekje aan mijn favoriete winkels en een drankje op het terras zijn we weer op huis aangegaan.

Tot slot

Al met al was het dus een geslaagd uitje en het voelde echt als een mini-vakantie in eigen land. Ieder jaar ga ik met mijn moeder samen een week weg naar het buitenland, maar door dit uitje realiseerden we ons dat er ook veel leuke en mooie plekken te vinden zijn in Nederland. Een nachtje of weekendje eropuit gaat we dus zeker vaker doen! Heb jij nog leuke tips voor mij waar ik de volgende keer naartoe kan gaan? Laat het me dan weten door een reactie achter te laten onder deze blog!


Volg mij op sociale media!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *