Vergroot tekst-+=

Veel mensen maken alweer vakantieplannen voor dit jaar. Ieder jaar ga ik samen met mijn moeder een week op vakantie naar een zonnige bestemming. Nadat we jaren op ons vaste adres op Mallorca zijn geweest, was het in 2019 tijd voor iets nieuws. Omdat ik super enthousiast ben over de toegankelijkheid van het Canarische Eiland Tenerife na de vakanties met mijn vriend, was de keuze voor een nieuwe bestemming snel gemaakt. Tijdens een vakantie met mijn moeder ondernemen we meestal niet zoveel, maar genieten we heerlijk van de rust, de zon en tijd voor elkaar. Toch heb ik deze week weer prachtige plekjes ontdekt op het eiland die ik nog niet kende en daarom zet ik graag alles voor je op een rijtje in deze blog.

Verblijf

Collage van de badkamer in de hotelkamer voor mindervaliden in hotel H10 Big Sur op Tenerife.

Collage van de badkamer in de hotelkamer voor mindervaliden in hotel H10 Big Sur op Tenerife.

Wanneer ik op zoek ga naar een hotel voor een zonvakantie let ik op een aantal zaken: de toegankelijkheid van de hotelkamer en vooral de badkamer, de locatie van het hotel: bij voorkeur dicht bij de boulevard en/of het strand, het hotel is kleinschalig èn bij voorkeur is het hotel enkel voor volwassenen. De eerste twee zaken zijn belangrijk in het kader van mijn rolstoel, maar de laatste twee zorgen ervoor dat ik écht tot rust kan komen en geen last heb van veel prikkels in het kader van mijn Niet Aangeboren Hersenletsel.

Hotel H10 Big Sur – Adults Only voldeed wat mij betreft aan al deze punten! Er was een prachtige hotelkamer voor mindervaliden: de badkamer leek wel een balzaal en was voor mij perfect aangepast! De miva-kamers bevinden zich in de gang direct achter de receptie. Hierdoor heb je wellicht iets meer last van geluiden van de mensen bij de receptie (’s nachts werd de tussendeur in de gang gesloten), maar wanneer mijn moeder en ik extra hulp nodig hadden, konden we die gemakkelijk inroepen. De kamer was zeer ruim en de aanpassingen in de badkamer waren tot nu toe de beste die ik in Spanje ben tegen gekomen: een stoeltje onder de douche, beugels naast het toilet en een lage wastafel en spiegel. Het toilet is wel erg laag. Voor mij is dit goed te doen, maar het is eventueel ook mogelijk om een toiletverhoger te huren in de buurt.

Wat me wel opviel is dat de toegangsdeur naar de hotelkamer vrij smal is (80 cm) en de liftdeur is 70 cm breed. In principe hoef je geen gebruik te maken van de lift, omdat alles wat je nodig hebt op de begane grond is. Maar het hotel beschikt over een prachtig dakterras waar je heerlijk kunt relaxen, maar ook kunt genieten van prachtige zonsondergangen. Die heb ik dus helaas moeten missen. Het enige wat voor mij mist bij dit hotel is een stoeltjeslift om het zwembad in te komen, maar het aangepaste strand en lifeguard service is wat mij betreft een prima alternatief.

Het bed in de aangepaste hotelkamer voor mindervaliden van hotel H10 Big Sur

De aangepaste hotelkamer voor mindervaliden van hotel H10 Big Sur – Adults Only.

Eten en drinken

Tijdens ons verblijf verbleven wij voornamelijk in het hotel. Het hotel is heerlijk kleinschalig en daarom was het lekker rustig bij het zwembad. Ideaal dus om lekker boeken te lezen of een middagdutje te doen. Tussen de middag genoten we van een heerlijke salade in de prachtige (instragrammable) poolbar en in de avond konden we kiezen tussen een buffet of een à la carte restaurant.

Wil je ook een kijkje nemen buiten de muren van het hotel? Dan zijn er aan de boulevard met verharde paden genoeg leuke restaurantjes te vinden!

Activiteiten


Playa de Las Vistas

Het meest geweldige van de bekende badplaatsen op het eiland vind ik het toegankelijke strand van Playa de Las Vistas. Een gedeelte van het strand is hier bedekt met grote vlonders waarop ligbedden geplaatst zijn die alleen verhuurd worden aan mensen in een rolstoel. Want het is voor rollers vrijwel onmogelijk om met onze (elektrische) rolstoelen door het zand te rijden en op de grond te gaan liggen. Wanneer valide mensen hun handdoek neerleggen op deze ‘toegankelijke’ ligbedden worden zij vriendelijk verzocht een ander plaatsje te zoeken op het strand.

Aan de andere zijde van de vlonder zit de strandwacht. Deze mensen helpen je als je de zee in wilt. Zij brengen je met een speciale strandrolstoel naar het water, zodat je lekker kunt dobberen in de Atlantische Oceaan.

Manon in haar rolstoel op het toegankelijke strand van Playa de Las Vistas op Tenerife.

Manon in haar rolstoel op het toegankelijke strand van Playa de Las Vistas.

Aangepaste excursies

De reden dat ik zo enthousiast ben over Tenerife is omdat dit vakantie eiland helemaal ingericht is op oudere mensen en mensen met een beperking. Zo kun je er Nederlandstalige zorg inhuren die jou komt helpen met persoonlijke verzorging of verpleging in je eigen hotelkamer, hulpmiddelen huren en toegankelijke excursies boeken. Met een grote touringcar met een speciale rolstoellift rijd je langs alle mooie plekjes op het eiland en zelf vind ik dit altijd een hele leuke manier om andere avontuurlijke rollers te ontmoeten van over de hele wereld. Je beleeft samen een te gekke dag! Tijdens deze vakantie hebben we hier geen gebruik van gemaakt, maar ik vind het wel belangrijk om te vermelden.

Winkelen in Playa de Las Americas

De prachtige rolstoeltoegankelijke boulevard loopt langs alle bekende badplaatsen, namelijk van Playa de Los Cristianos via Playa de Las Vistas naar Playa de Las Americas. Heb je geen zin om op het strand te gaan liggen? Dan is Playa de Las Americas echt mijn favoriete plek voor een middagje winkelen! Naast alle uitgaansgelegenheden vind je hier allerlei bekende en minder bekende winkels en er valt genoeg te zien! Ook zijn er genoeg opties om tussen het winkelen door van een hapje of drankje te genieten.

Speciaal hotel voor rolstoelers

In de vlog van deze vakantie vertel ik  dat er een hotel is in Los Cristianos wat volledig aangepast is op mensen met een rolstoel. Dit is Spa & Sport Hotel Mar y Sol. Dit drie sterren hotel biedt naast aangepaste hotelkamers ook verpleging en verzorging aan, therapieën en sporten. Het hotel bevindt zich naast het bedrijf waar je de aangepaste excursies kunt boeken en hulpmiddelen kunt huren. Dus toen ik een lekke band had met mijn rolstoel tijdens de vakantie, konden we deze bij LeRo laten repareren en ondertussen een kopje koffie drinken in het hotel. Zeker de moeite waard om een keer de website te bekijken om te kijken of dit geschikt is voor jou. Zelf heb ik relatief weinig aanpassingen nodig en kan ik mij goed redden samen met mijn moeder. Maar mocht de zorg voor mij in de toekomst complexer worden, is dit hotel zeker geschikt voor mij.

Tot slot

Manon lachend in de lobby van hotel H10 Big Sur op Tenerife.

Manon in de lobby van hotel H10 Big Sur op Tenerife.

Ik hoop dat ik je met deze blog meer heb kunnen informeren over de toegankelijkheid van deze zonbestemming en wie weet heb ik je wel enthousiast gemaakt om ook op vakantie te gaan naar Tenerife! Ook heb ik een vlog gemaakt tijdens deze vakantie waarin ik je veel van de bovenstaande informatie laat zien. Mij is het in ieder geval zo goed bevallen, dat mijn moeder en ik dit hotel ook alweer vastgelegd hebben voor onze Moeder-Dochter-trip in 2020!

Ben jij al eens op dit eiland geweest? En heb je wellicht nog leuke tips voor mij? Ik vind het super leuk als je een reactie achterlaat en wie weet ga ik daar dan dit jaar naartoe als we op Tenerife zijn!

 


Volg mij op sociale media!

2 antwoorden
 1. Margo
  Margo zegt:

  Hallo Manon , ik heb genoten van je verhalen en info van Tenerife .
  Wij zijn net terug van onze vakantie daar , 3 personen waarvan een mindervalide dame.
  Wij hadden in Playa de Las Americas bij Appartementen HD Parque Cristobal Tenerife een mindervalide huisje en die was geweldig . En bij het zwembad hebben ze een tillift . Het was een fijne vakantie en voor herhaling vatbaar .

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *