Vergroot tekst-+=

Eén van de adviezen die de ergotherapeut in Revalidatiecentrum De Hoogstraat mij gaf, was het bestellen van de boodschappen. Op deze manier bespaar ik met mijn handicap (rolstoel) tijd en energie doordat ik niet naar de supermarkt hoef, daar moet vragen of één van de vakkenvullers met mij mee kan lopen om alle producten te pakken en ik vervolgens de zware tassen naar huis moet sjouwen. Mijn voorkeur ging naar het nieuwe initiatief Picnic, waar in Utrecht volop reclame voor gemaakt wordt. In deze blog geef ik graag meer informatie over dit bedrijf en deel ik mijn eerste ervaring.

Hoe werkt het

Picnic is in 2015 begonnen met het bezorgen van boodschappen in de plaatsen Amersfoort, Soest en Leusden. Sinds april dit jaar bezorgen zij ook boodschappen in Utrecht, waar zij een distributiecentrum hebben in The Wall in Leidsche Rijn, langs de A2. De boodschappen kun je uitsluitend online doen op je smartphone via de Picnic app.

Dit zijn de voordelen:

  1. Picnic heeft gegarandeerd de laagste prijzen. Doordat zij geen fysieke winkel hebben en de producten direct inkopen bij leveranciers als Unilever en Arla Foods kunnen zij een lage verkoopprijs aanbieden.
  2. Er is weinig tot geen voedselverspilling. Dit komt doordat de consument de Boodschappen bestellen met Picnic appboodschappen voor 22:00 uur ’s avonds kan bestellen via de app op de smartphone en deze producten dan diezelfde nacht worden ingekocht bij de leveranciers. Er hoeven hierdoor geen producten weggegooid te worden wat bij fysieke supermarkten wel het geval is. Picnic koopt de producten in waar de klant om vraagt. Hierdoor kan het voorkomen dat sommige producten die je als klant graag zou willen hebben nog niet verkrijgbaar zijn in de app. Deze producten kun je dan aanvragen en wanneer er voldoende vraag is naar het product, wordt deze toegevoegd aan het assortiment. Op deze manier is Picnic echt de winkel van ons allemaal, omdat we deze samen met elkaar creëren en verbeteren!
  3. De boodschappen worden gratis thuisbezorgd. Dit wordt gedaan met de opvallende elektrische busjes. Er zijn maar enkele bezorgmomenten per week, maar doordat je zelf kunt kiezen wanneer je de boodschappen wilt laten bezorgen heb je altijd verse producten in huis. Het minimum bedrag om boodschappen te kunnen laten bezorgen is €25 en vervolgens wordt je bestelling gratis thuis bezorgd.
  4. Picnic heeft een unieke bezorgdienst, waardoor je tot op 30 minuten nauwkeurig kunt zien wanneer je boodschappen geleverd worden.
  5. Gratis boodschappen! Als je nu start met boodschappen doen bij Picnic, krijg je vaak gratis boodschappen, zoals een gratis roomboter appeltaartje of een lekker worstje.

Mijn ervaring

De eerste keer dat ik mijn boodschappen liet bezorgen vond ik het best spannend. Zouden ze wel komen? Wie komt er dan? Zijn de producten van goede kwaliteit? Allemaal vragen die door mijn hoofd spookten.

Om 20:00 uur kreeg ik een berichtje op mijn smartphone dat de bezorger onderwpicnic bezorgen utrecht leidsche rijneg was en om welke tijd ik hem ongeveer kon verwachten. Drie kwartier later kwam het flitsende busje mijn straat inrijden en toen ik aan de intercomvroeg wie er voor de deur stond, zei een opgewekte jongen: “Picnic! Met de boodschappen!” De jongeman vroeg mij waar hij de boodschappen neer mocht zetten en liep met mij mee naar de keuken. Eenmaal daar aangekomen vertelde hij mij dat ik de plastic tasjes van de boodschappen de volgende keer mee terug mag geven en dat deze gerecycled worden. Ook is er de mogelijkheid om lege flessen mee te geven en het statiegeld wordt dan automatisch op je bankrekening gestort. Wat een service!

Sinds mijn eerste ‘Picnic-ervaring’ begin juli bestel ik nu wekelijks mijn boodschappen voor de hele week en laat deze op maandag bezorgen. Op vrijdag kijk ik of ik nog iets nodig heb voor het weekend en dit haal ik dan nog even bij de plaatselijke supermarkt. Het bezorgen van de boodschappen scheelt mij met mijn rolstoel zoveel energie! Ik hoef geen hulp te vragen in de supermarkt om producten uit de stelling te pakken, geen zware tassen te dragen en ik kan heerlijk relaxed boodschappen doen vanaf de bank! Wat een uitkomst!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe blogs en video’s? Like dan mijn Facebookpagina en abonneer je op mijn YouTube-kanaal!

Picnic elektrisch busje boodschappen bezorgen


Volg mij op sociale media!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *