Vergroot tekst-+=

In januari heb ik mij voorgenomen dat het nu de hoogste tijd is om wat kilo’s te verliezen en gezonder te gaan leven. En helemaal in deze bizarre Corona-tijd is dat voor mij en een hoop mede-rollers extra belangrijk. Op dit moment is het voor mij niet mogelijk om te sporten in de sportschool waar ik normaal twee keer per week kom en ook het aantal fysiotherapiebehandelingen is aardig teruggeschroefd. Daarom besteed ik extra tijd en aandacht aan een gezond voedingspatroon en ik maak trots foto’s als een recept gelukt is! In deze blog deel ik mijn drie favoriete recepten van dit moment. Ondanks dat ik geen professionele food-blogger ben, hoop ik dat je er inspiratie uithaalt om ook aan de slag te gaan met gezonde(re) voeding.

PowerSlim

Via mijn moeder hoorde ik over PowerSlim. Dit is een koolhydraatarm afslankprogramma waarbij je toewerkt naar een gezonde levensstijl. In de eerste fase wordt er gericht op het verliezen van kilo’s en vervolgens bouw je langzaam aan een gezondere levensstijl, zodat je dit in de toekomst kunt vasthouden. Dit alles doe je onder begeleiding van een coach. Op de website van PowerSlim staan honderden heerlijke recepten die je in een handomdraai op tafel zet.

Door mijn Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) vind ik het lastig om lange en uitgebreide recepten te bereiden. Maar doordat de recepten van PowerSlim kort en bondig zijn en een duidelijke ingrediëntenlijst hebben, ben ik gaan ervaren dat koken wel degelijk leuk kan zijn! De recepten in deze blog zijn ook super goed te bereiden zonder PowerSlim producten en hierdoor net zo lekker. Wil je meer weten over PowerSlim of nog meer recepten uitproberen? Klik dan hier!

Nasi Goreng

Ingrediënten (1 persoon)

50 gram rijst of 1 zakje PowerSlim rijst

40 – 50 gram kipfilet in stukjes

1 tomaat in schijfjes

½ prei in ringen

¼ komkommer in schijfjes

¼ gesnipperde ui

1 eetlepel olijfolie

1 teen geperste knoflook

1 theelepel kerriepoeder

½ rode peper, zaadlijst verwijderd en in ringen

½ theelepel sambal oelek

Peper en zout

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking in een ruim gevulde pan water. Giet de rijst af. Meng het kerriepoeder erdoor. Kruid de kipfilet met peper en zout en bak hem in de olie in een wok. Haal de kipfilet uit de wok en bak hierin de uit en prei samen met de knoflook en rode peper. Doe de kipfilet en de afgekoelde rijst bij de groenten in de wok en laat nog ongeveer 5 minuten meebakken. Opdienen met de sambal, schijfjes komkommer en tomaat.

Kip Tandoori salade

Ingrediënten (1 persoon)

100 gram kipfilet in stukjes

2 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet

50 gram gemengde sla

¼ komkommer in stukjes

50 gram bleekselderij in halve maantjes

4 gehalveerde kerstomaatjes

½ teentje fijngehakte knoflook

¼ gesnipperde ui

1 eetlepel olijfolie

1,5 theelepel paprikapoeder

½ theelepel kerriepoeder

½ theelepel gemalen koriander

½ theelepel komijn

Snufje chili flakes

Snufje kaneel

Snufje kruidnagelpoeder

1 theelepel vers citroensap

Zout

Voorbereiding

Doe de stukjes kipfilet in een kom en voeg de knoflook, kerriepoeder, paprikapoeder, koriander, komijn, chili flakes, kaneel, kruidnagelpoeder en het citroensap toe. Schep dit goed door elkaar. Voeg daarna een halve eetlepel olijfolie, één eetlepel Griekse yoghurt en wat zout toe. Meng dit goed door elkaar en laat het minimaal 1 uur marineren in de koelkast.

Bereidingswijze

Verhit een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui ongeveer 2 minuten. Voeg de gemarineerde kip toe en bak deze gaar. Verdeel de sla, komkommer, tomaatjes en bleekselderij over een bord. Verdeel vervolgens de kipfilet over de salade en maak af met een eetlepel Griekse yoghurt.

Romige pasta met zalm, broccoli en prei

Ingrediënten (voor 1 persoon)

50 gram fusili of 1 zakje PowerSlim fusili

40 – 50 gram zalmfilet in stukjes

100 gram broccoli in roosjes

50 gram prei in stukjes

¼ gesnipperde ui

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel roomkaas kruiden light

Peper en zout

Bereidingswijze

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Kook de fusili in circa 9 minuten (laat de PowerSlim fusili tijdens het koken in het zakje). Kook de laatste 5 minuten de broccoliroosjes mee of kook deze in een aparte pan. Verhit de olijfolie in een wokpan. Fruit de ui ongeveer 2 minuten. Voeg de prei toe en bak deze even mee. Doe vervolgens de zalm erbij en bak deze 4-5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Giet de broccoli af en doe deze in de wokpan bij de zalm. Warm een minuutje goed door. Zet het vuur uit en voeg de roomkaas toe en roer goed door. Verdeel de fusili over het bord en voeg de zalm en groente toe.

Resultaat

Ik kan met trots zeggen dat ik eindelijk een afslankprogramma heb gevonden wat voor mij werkt in combinatie met mijn beperking. Hier ben ik heel erg blij mee en het heeft mijn zelfvertrouwen een flinke boost gegeven! Ik heb nog niet het resultaat behaald wat ik graag zou willen, maar ik verlies nog steeds gewicht. Doordat mijn sportschool op dit moment gesloten is, kan ik mij helaas niet wegen (zij hebben een speciale weegschaal waar je met rolstoel en al op kunt.). Maar aan mijn kleding merk ik heel erg goed dat ik steeds dichter bij mijn doel kom. Dus ik ga nog lekker even door!

Disclaimer

Deze blog is geen samenwerking met PowerSlim. Ik heb deze blog geschreven, omdat ik veel vragen en positieve reacties krijg naar aanleiding van mijn posts op social media. Daarom leek het mij leuk om mijn ervaringen en mijn favoriete recepten te delen in een blog. Ik word niet betaald en krijg geen spullen in ruil voor een positieve review.


Volg mij op sociale media!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *