Vergroot tekst-+=

Zoals jullie wellicht al hebben gezien heb ik meegedaan aan het televisieprogramma Mis(s) Verkiezing 2017, een missverkiezing voor vrouwen met een lichamelijke beperking. In deze blog wil ik graag mijn ervaringen delen van dit prachtige avontuur en wie weet inspireer ik jou om je volgend jaar ook aan te melden voor dit prachtige programma!

Mijn missie

In januari zag ik een interview met Lucille Werner bij RTL Late Night waarin ze een oproep deed aan vrouwen met een lichamelijke beperking om zich in te schrijven voor de Mis(s) Verkiezing 2017. In eerste instantie leek me dit ontzettend gaaf, maar er was ook een stemmetje in mijn hoofd die mij wijs maakte dat er vast veel mooiere vrouwen zouden zijn die meer kans maken dan ik. Een week later kreeg ik een berichtje van mijn moeder dat zij een reclame op SBS6 had gezien met een oproep voor vrouwen voor de Mis(s) Verkiezing en dat ze dat echt iets voor mij vond. Toen begon het stiekem weer te kriebelen bij mij en samen met mijn vriend heb ik het aanmeldingsformulier gelezen en uiteindelijk besloten om de gok te wagen!

Wat mij uiteindelijk heeft doen besluiten om mee te doen is dat ik in de 20 jaar dat ik in de rolstoel zit heel veel levenservaring heb opgedaan en dit graag wil delen met andere mensen met een beperking om hen te inspireren om net zo positief in het leven te staan als ik. Als winnares van de Mis(s) Verkiezing ben je een jaar lang ambassadeur van de Lucille Werner Foundation en zet je je in om de positie van mensen met een beperking in Nederland te verbeteren. Deze rol leek mij op het lijf geschreven, want dat is wat ik nu ook al doe met mijn blog en YouTube-kanaal!

Selectiedag

Twee weken na mijn aanmelding kreeg ik bericht dat ik werd uitgenodigd voor de selectiedag op zondag 5 maart in de studio’s van Endemol Shine Nederland in Amsterdam. Die dag zouden alle dames op de foto gezet worden, over de catwalk gaan en een pitch van 1 minuut houden over waarom zij mee zouden moeten doen aan het programma.

Manon in gesprek met presentator Kees Tol tijdens de selectiedag van de Mis(s) Verkiezing 2017.

Manon in gesprek met presentator Kees Tol tijdens de selectiedag.

Deze dag was werkelijk één van de mooiste en meest positieve dagen uit mijn leven! Het was geweldig om met zoveel prachtige vrouwen bij elkaar te zijn en hun waanzinnige missies te horen. Iedereen had daar ook hetzelfde doel: De positie van mensen met een beperking in Nederland verbeteren. Daarnaast vond ik het zelf helemaal geweldig dat het gaat om de combinatie van mooi en slim. Ik houd ervan om mezelf mooi aan te kleden en op te maken, maar daarnaast ben ik ook een dame die heel goed weet wat ze wil en ambitieus is. Het leukste wat er bestaat vind ik andere mensen inspireren met jouw eigen verhaal. En dat is precies wat deze dag centraal stond.

Vriendschap

In de middag werd er verteld welke 36 dames er door waren naar de tweede ronde en een gesprek zouden hebben met de redactie van het programma. Ik was één van de gelukkigen! Het gesprek met de redactie was erg fijn, want daarin ging het echt om wie je bent en wat je doet en speelt het uiterlijk een minder grote rol. Dit gesprek duurde ongeveer een kwartier. Over ongeveer 5 weken zou ik horen of ik uitgekozen was voor de finale. Helaas behoor ik niet tot de acht finalisten, maar ik ben enorm trots dat ik bij de top 36 hoor van de 150 dames die zich hebben aangemeld.

Voor mij was het sowieso al fantastisch om dit meegemaakt te hebben, omdat ik nu nog meer weet dat dit is wat ik het liefste wil doen: Andere mensen inspireren en helpen door mijn verhaal te delen. Hier zal ik ook zeker mee doorgaan! Dat is ook wat ik nu al doe voor mijn werk bij Independent Ability. Daarnaast ben ik super trots op mezelf dat ik mezelf zo goed gepresenteerd heb en op alle momenten geshined heb wanneer dat nodig was, bijvoorbeeld wanneer er weer een cameraploeg vroeg of ze mij wat vragen mochten stellen en tijdens mijn pitch op de catwalk. Vorig jaar heb ik bijna een half jaar alleen maar op bed gelegen, omdat ik veel lichamelijke klachten had. Toen had ik nooit durven dromen dat ik ooit weer zoveel energie zou hebben en dit zou kunnen! Alleen daardoor al vind ik mijzelf een finaliste! Maar ik begrijp heel goed dat het voor de programmamakers lastig was om een selectie te maken uit zoveel top kandidaten en neem mijzelf daarom ook niets kwalijk.

De live finale

Op zaterdag 6 mei wordt de finale met de acht finalisten live uitgezonden op SBS6 en de dames uit de top 36 zullen ook een belangrijke rol vervullen tijdens deze spectaculaire liveshow! Wil je mij zien stralen op het podium? En wil je weten wie van de acht prachtige dames door de kijkers thuis verkozen wordt en gekroond zal worden tot Mis(s) 2017 door niemand minder dan minister president Mark Rutte? Kijk dan op zaterdag 6 mei om 20:30 uur naar SBS6 naar de Mis(s) Verkiezing 2017. Je kunt vanaf nu al je stem uitbrengen door de naam van jouw favoriete Mis(s) te sms-en naar 4600. Een overzicht van de finalisten en hun missies vind je hier!

Aanvulling 19-05-2017
Na de finale op zaterdag 06-05-2017 heb ik een video op mijn YouTube-kanaal geplaatst waarin ik terugkijk op de Mis(s) Verkiezing en een samenvatting van alle fragmenten in de media waarin ik te zien was.

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs en video’s? Like dan mijn Facebookpagina en abonneer je op mijn YouTube-kanaal! Dank je wel!

Manon tijdens de fotoshoot op de selectiedag voor de Mis(s) Verkiezing.

Manon tijdens de fotoshoot op de selectiedag.


Volg mij op sociale media!

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *