Op vijfjarige leeftijd heb ik Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) opgelopen door een auto ongeluk. Dit houdt in dat het gedeelte van de hersenen dat de motoriek in mijn lichaam aanstuurt is beschadigd. Motoriek heeft betrekking op alle functionaliteiten, zoals: bewegen, spraak, ademhaling, evenwicht. Dus eigenlijk is alles een klein beetje aangetast. Daarom ben ik sinds het ongeluk afhankelijk van een rolstoel. Daarnaast heb ik ook cognitieve beperkingen overgehouden aan het ongeluk, zoals een vertraagde informatieverwerking, moeite met concentreren en snel overprikkeld raken, waardoor ik sneller vermoeid ben.

Tijdens mijn kinderjaren heb ik intensief gerevalideerd om weer zo veel mogelijk zelf te kunnen. Daarnaast zat ik op school en speelde met vriendinnetjes, naast het volgen van therapieën. Ik heb een hele fijne tijd gehad op de basisschool en middelbare school, maar vond het af en toe wel lastig dat ik ‘anders’ was dan de andere leerlingen. Dit viel vooral op tijdens kinderfeestjes wanneer vriendinnetjes dingen gingen doen die ik niet zo makkelijk kon, zoals discozwemmen of tijdens het brugklaskamp. Maar mijn ouders hebben altijd hun best gedaan om mij zoveel mogelijk overal bij te betrekken en dingen mee te laten doen.

Positiviteit

Van huis uit heb ik geleerd om positief in het leven te staan en door mijn revalidatie op jonge leeftijd heb ik veel doorzettingsvermogen ontwikkeld wat ik meeneem in alles wat ik doe. Zo heb ik mijn HBO-opleiding Personeel & Arbeid met succes afgerond en heb ik gewerkt als recruitment consultant voor talent met een arbeidsbeperking. Begin 2018 ben ik gestopt met mijn betaalde baan, omdat dit fysiek niet meer haalbaar was voor mij en omdat ik meer tijd en aandacht aan mijn fysieke conditie moest gaan besteden.

Om toch mijn steentje bij te dragen aan de maatschappij ben ik toen gestart met vrijwilligerswerk en ben ik blogs gaan schrijven en video’s gaan maken over leven met een beperking voor mijn eigen website en YouTube-kanaal. Hier haal ik veel voldoening uit. Ik houd ervan om creatief bezig te zijn en een concept te bedenken voor een video en dat daarna zelf helemaal uit te werken.

Waarom Manonvandenheuvel.com?

Met mijn blogs, video’s en social media kanalen wil ik andere mensen laten zien wat het leven met een beperking inhoudt. Ook deel ik tips hoe je het leven met een beperking af en toe net iets leuker of makkelijker kunt maken. Ik hoop dat ik voor andere mensen met een beperking een online vriendin kan zijn waar zij inspiratie, herkenning en steun uit halen. Ik vind het geweldig wanneer mensen met een beperking elkaar steunen in wat ze doen en ik vind het belangrijk dat mensen zich gezien voelen. Als je een beperking hebt, heb je soms (misschien wel: vaak) het gevoel dat je buiten de maatschappij valt, maar ieder mens is mooi en waardevol op zijn of haar eigen manier. Ik hoop dat ik dat aan mensen mee kan geven.

Blog versus Video

Toen ik begon met het delen van mijn ervaringen op het gebied van leven met een beperking deed ik dat in de vorm van blogs op mijn website. Ook werd ik regelmatig gevraagd om te bloggen voor andere websites die zich inzetten voor een betere beeldvorming over leven met een beperking. Na een aantal jaren keek ik een video van een bekende YouTuber die haar dagelijkse leven vastlegde en bedacht ik dat dit voor mij ook een hele goede vorm kon zijn! Op deze manier kan ik mensen laten zien hoe het leven met een beperking ECHT is en waar ik zoal tegenaan loop/rijd. Ik merkte dat ik hiermee ook een grotere doelgroep aansprak. Inmiddels bundel ik de krachten van beide vormen, omdat deze elkaar naar mijn mening versterken.

Volg mijn avonturen door je hier te abonneren!

Manon van den Heuvel Foundation

Door het jarenlang delen van mijn persoonlijke ervaringen ontdekte ik dat één van de redenen waarom mensen met een beperking nog altijd niet goed kunnen deelnemen aan de maatschappij is: de geringe en slechte beeldvorming over het leven met een beperking. Daardoor ontstond het idee om een stichting op te richten die zich inzet om de bewustwording te vergroten. Op die manier worden niet alleen de mensen met een beperking zelf geïnspireerd, maar ook de rest van de maatschappij. Dit sluit helemaal aan bij mijn persoonlijke missie en sinds 2 juni 2023 is de Manon van den Heuvel Foundation een feit!

Contact

Heb je een leuk idee voor een samenwerking voor een blog, video of Instagram-post? Of wil je mij uitnodigen als spreker op jouw event?
Mail dan naar: info@manonvandenheuvelfoundation.nl.