Vergroot tekst-+=

De weken vliegen voorbij en ik heb zoveel leuke dingen te doen dat ik geen tijd overhoud om te bloggen en om mijn video’s te monteren. Maar hier zal de komende tijd weer verandering in komen, want ik wil jullie deze tips niet onthouden. In april was ik jarig en als verrassing gingen mijn vriend en ik met Pasen heerlijk een nachtje naar het prachtige Apeldoorn om even helemaal tot rust te komen op de Veluwe. Mijn persoonlijke tips van dit quality time weekend deel ik in deze blog.

Verblijf

Dit nachtje weg was echt een last minute idee voor ons. Al weken vroeg mijn vriend wat ik voor mijn verjaardag wilde hebben, maar steeds wist ik het niet. Ik wilde niet iets materialistisch, maar juist iets dóen omdat ik samen herinneringen maken het allerleukste vind wat er is. Omdat we in het Paasweekend een uitje naar de Apenheul gepland hadden staan voor mijn vrijwilligerswerk, leek het ons ideaal om daar in de buurt te overnachten en ’s avonds gezellig samen uit eten te gaan. Na wat research op internet kwamen wij uit bij Van der Valk Hotel Apeldoorn – De Cantharel. Dit hotel ligt vlakbij de snelweg, maar in een prachtige bosrijke omgeving en beschikt over een wellnesscenter en een eigen moestuin. Ook vind je naast het hotel een paardenhotel, zodat je samen met jouw paard kunt genieten van de omgeving. Ik kon het niet laten om de paarden en pony’s allemaal even te knuffelen!

Voorzieningen op de aangepaste hotelkamer voor mindervaliden van Van der Valk hotel Apeldoorn - De Cantharel

Voorzieningen op de aangepaste hotelkamer voor mindervaliden van Van der Valk hotel Apeldoorn – De Cantharel.

Het hotel heeft twee aangepaste kamers voor mindervaliden en deze bevinden zich op de begane grond. Vanuit de centrale hal heb je door de automatische deuren gemakkelijk toegang tot de vleugel waar de kamers zich bevinden. De kamer zelf zag er super chique uit! Het was erg groot en de aankleding was landelijk modern en past helemaal bij de locatie van het hotel. Naast de heerlijke bedden en goede voorzieningen voor mij met mijn rolstoel had de kamer suround speakers waardoor je heerlijk tot rust kon komen in het grote ligbad met jouw eigen Spotify muziek op de achtergrond. Natuurlijk was er ook gewoon een douche met een stoeltje eronder aanwezig in de badkamer.

Eten en drinken

Wanneer je het centrum van Apeldoorn bezoekt, kom je tal van gezellige barretjes en restaurants tegen. Dus er is voor ieder wat wils. Wat ons wel opviel is dat er weinig invalidenparkeerplaatsen te vinden zijn in het centrum, dus het duurde even voordat we een parkeerplekje gevonden hadden.

’t Zusje

Voorafgaand aan onze reis had ik online al wat research gedaan naar aanbevolen restaurants, maar omdat ik niet precies wist hoe laat we klaar zouden zijn in de Apenheul had ik niets gereserveerd. En omdat het Pasen was, was het lekker druk in alle restaurants. Na een paar straatjes doorgewandeld te zijn, kwamen we ’t Zusje tegen. En na onze eerste eetervaring bij restaurant ’t Zusje in Doetinchem zijn wij fan geworden! Per toeval was er nog een tafeltje voor twee beschikbaar. In dit restaurant kun je genieten van allerlei kleine tapas gerechtjes van allerlei verschillende keukens. Je betaalt een vast bedrag van €29,80 (excl. drankjes) en kunt de hele avond genieten van heerlijke kleine hapjes. Het is erg laagdrempelig en lekker eten voor een leuke prijs.

Activiteiten

 

Apenheul

Tijdens het Paasweekend stond een bezoek aan de Apenheul gepland om een video te maken over de toegankelijkheid en mijn beleving van het dagje uit voor De Zonnebloem. Ik vind de Apenheul oprecht het allerleukste uitje van Nederland! Je loopt in dit park een vaste route en loopt daarbij letterlijk tussen de apen door. Je bent lekker in de buitenlucht en kunt prachtige dieren bekijken in een mooie omgeving. Dan kan ik echt genieten! Ook is de toegankelijkheid van dit park echt goed in orde. Dit zorgt ervoor dat we optimaal kunnen genieten van ons dagje uit. De video die ik maakte tijdens deze dag kun je hier bekijken.

Natuurpark Berg & Bos

De Apenheul ligt middenin Natuurpark Berg & Bos. Na ons bezoek aan de aapjes was het nog zulk lekker weer dat we nog heerlijk hebben genoten van het zonnetje in dit prachtige park. Helaas hadden we te weinig tijd om nog meer van het park te bekijken, maar dit is voor mij zeker een reden om nog een keer terug te gaan!

Manon en haar vriend in Natuurpark Berg & Bos in Apeldoorn

Manon en haar vriend in Natuurpark Berg & Bos in Apeldoorn.

Tot slot

Mijn vriend en ik hebben heerlijke dagen gehad in Apeldoorn en er is meer te beleven dan wij in eerste instantie dachten! Naast bovenstaande bezienswaardigheden vind je er natuurlijk ook Paleis ’t Loo en het pretpark Koningin Julianatoren. Natuurlijk maakte ik ook een video van dit weekend. Deze verschijnt binnenkort op mijn YouTube-kanaal. Je kunt je nu alvast gratis abonneren op mijn kanaal, zodat je zeker weet dat je de video niet mist. Heb jij nog meer leuke tips voor een bezoek aan Apeldoorn? Laat het me dan weten en wie weet ga ik daar een volgende keer naartoe!


Volg mij op sociale media!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *