Vergroot tekst-+=

Vorige herfst ging ik samen met mijn schoonfamilie een weekend weg naar de Gelderse Vallei, aan de rand van de Veluwe. Dit was de eerste keer dat we met zijn allen weg gingen en ik vond het best een beetje spannend. Maar het was zo gezellig! In deze blog deel ik graag de rolstoeltoegankelijke tips van dit gezellige familieweekend.

Accommodatie

We logeerden in een prachtige 12-persoons extra toegankelijke vakantievilla van Recreatiepark De IJsvogel in Voorthuizen. Dit park ligt midden in de natuur en ondanks dat het een groot park is, heb ik het als rustig en ontspannen ervaren. De modern ingerichte villa was van alle gemakken voorzien. Op de begane grond waren twee slaapkamers, waarvan één direct toegang had tot de aangepaste badkamer. Dit maakt dit huisje ook uitstekend geschikt voor ouders met een beperking met kinderen, kinderen met een beperking of mensen met een beperking waarbij een zorgverlener in de buurt moet zijn. Op die manier heb je toch je eigen kamer, maar is hulp nooit ver weg. Op de bovenverdieping waren ook nog drie slaapkamers met ieder een eigen badkamer en één van de kamers had zelfs nog een knusse bedstee.

In de middag nam ik steeds mijn rust door even op bed te gaan liggen, zodat ik het weekend goed kon volhouden ondanks mijn beperkte belastbaarheid. Maar door de ligging van de slaapkamer ten opzichte van de ruime woonkamer en leefkeuken had ik geen last van geluiden van de rest van het gezelschap, maar was ik wel in de buurt. Dat was erg fijn!

Op de website van Recreatiepark De IJsvogel kun je specifiek zoeken op aangepaste accommodaties. Op die manier heb je direct een mooi overzicht van de geschikte accommodaties voor zowel grote als kleine gezelschappen.

Aangepaste kamer in Recreatiepark De IJsvogel Voorthuizen.

Activiteiten

Apenheul

Op 20 km afstand van het recreatiepark vind je De Apenheul. Dit dierenpark is echt één van mijn favorieten, want ik kan me hier eindeloos vermaken. Van eerdere bezoeken wist ik dat dit park goed rolstoeltoegankelijk is. Wij waren er pas ’s middags, maar hadden genoeg tijd om rustig het hele park te zien. Maar ook Dierenpark Amersfoort en het Dolfinarium in Harderwijk zijn in de buurt.

Manon in Recreatiepark De IJsvogel

Spelletjesavond

In oktober zijn er natuurlijk geen hele warme temperaturen meer, dus ’s avonds lang buiten zitten was er helaas niet bij. Daarom hadden we allerlei gezelschapsspellen meegenomen om ons ’s avonds te vermaken onder het genot van een hapje en drankje. Ook hadden we bij de receptie van het park een Escape Kist gehuurd, waarbij we allerlei puzzels, geheimschriften en sloten moesten oplossen om het mysterie op te lossen.

Wandelen

Vlak naast het recreatiepark vind je Landgoed Boeschoten en Klein Boeschoten. Hier hebben we heerlijk gewandeld in de bossen. Met de elektrische rolstoel waren de paden goed begaanbaar en er is zoveel moois te zien. Zeker in de herfst! En met het zonnetje erbij ziet alles er prachtig uit!

Landgoed Boeschoten

Tot slot

We hebben een super leuk weekend gehad in deze prachtige groene omgeving. Helaas heb ik dit weekend geen vlog opgenomen, omdat we echt even wilden genieten van het samenzijn met elkaar. Maar een bezoek aan dit recreatiepark is zeker voor herhaling vatbaar.

 


Volg mij op sociale media!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *