Vergroot tekst-+=

Afgelopen maand hadden mijn vriend en ik een romantic getaway naar het prachtige Haarlem. En wat ben ik toch gek op deze veelzijdige stad met veel historie, cultuur, gezellige restaurants en overvloed aan winkels. Haarlem staat zeker in mijn Top 3 voor stedentrips in eigen land. In deze post zet ik mijn rolstoelvriendelijke favorieten van dit weekend op een rijtje.

Verblijf

We logeerden in de mindervaliden kamer van Amrâth Grand Hotel Frans Hals. In dit hotel hebben we al eerder gelogeerd, namelijk tijdens onze eerste vakantie samen in eigen land vijf jaar geleden. Doordat dit hotel midden in het centrum is, ben ik zo min mogelijk reistijd kwijt van en naar het centrum, kan ik altijd even terug naar het hotel om tussendoor te rusten èn er is altijd een invalidentoilet in de buurt. Win-win-win, toch? Het is een erg ruime hotelkamer met in de badkamer een douche met stoel eronder en een bad. Op mijn instagram heb ik een highlight aangemaakt met beelden van de hotelkamer of kijk mijn video terug van ons vorige verblijf.

Restaurants

Tijdens dit korte verblijf in Haarlem hebben we vooral veel gewinkeld en genoten van de horeca. Helaas hebben we dit keer geen musea bezocht. Wel zijn we op zaterdagavond naar de film Alles op tafel bij Pathé Haarlem geweest. Hieronder zet ik onze bezochte restaurants op een rijtje.

Nolita

Op onze eerste avond aten we bij Nolita, een knus en gezellig tentje met heerlijke vers bereidde pizza’s. Tijdens ons vorige bezoek aan Haarlem hebben we hier ook gegeten en dit was zo goed bevallen dat we graag nog een keer terug wilde. En de scroppino als dessert kan ik nog steeds van harte aanbevelen!

YB by Yoghurt Barn

In de Kruisstraat vind je veel verschillende koffietentjes, waaronder de Yoghurt Barn. Je kunt hier kiezen uit verschillende menu’s, maar je kunt ook losse broodjes bestellen en natuurlijk je eigen yoghurt samenstellen. Sinds ik zoveel ben afgevallen, ben ik erg bewust bezig met mijn lifestyle. En ook tijdens een weekendje weg probeer ik naast te genieten, zoveel mogelijk gezond te eten. Ik kan heel moeilijk kiezen tussen al die heerlijke dingen, dus iedere keer dat ik hier kom, probeer ik weer iets nieuws.

Moustique

Manon bij Moustique

Om alvast te proosten op Stijn zijn verjaardag had ik vooraf een restaurant gereserveerd, maar door de maatregelen die die avond ingingen werd onze reservering gecancelled. Gelukkig had Moustique nog een plekje voor twee en wat ben ik blij dat we hier terecht zijn gekomen. Het restaurant is nog niet zo lang open, maar de gerechten zijn ware kunstwerken! Wij kozen voor het 4-gangen verrassingsmenu en iedere gang was een feestje. Wij komen hier zeker terug! Een leuk weetje over de naam: Moustique betekent ‘mug’ en is een bijnaam voor de inwoners van Haarlem. Tot slot, niet schrikken van de drempel bij de deur! Ze leggen met liefde de oprijplaat voor je neer en in de zomer kun je heerlijk op het terras zitten.

Chocolate Company

De volgende ochtend hebben we (iets minder gezond) ontbeten bij Chocolate Company Haarlem, tegenover de Yoghurt Barn. Volgens mij is bijna iedere vrouw gek op chocola en toen we hier langs liepen zag het er al zo gezellig uit dat ik er sowieso een bezoekje moest brengen. Naast heerlijke broodjes, muesli’s en koffie hebben ze hier ook super leuke cadeautjes voor iedere gelegenheid, bijvoorbeeld voor de komende feestdagen. Check de webshop!

XO Haarlem

Na al het shoppen is het heerlijk om neer te ploffen op een terras op de Grote Markt. En Café XO is dan zeker een aanrader! Ook hier zijn we al vaker neergestreken, maar het is een mooie plek om te proosten op een geslaagd weekend en een gezellige afsluiter.

Tot slot

Het was weer een heerlijk weekend genieten met zijn tweetjes en voelt toch altijd een beetje als een mini-vakantie. Doordat je even afstand neemt van je normale bezigheden kun je weer nieuwe energie en ideeën opdoen om er daarna weer tegenaan te gaan. Wat is jouw favoriete stad voor een stedentrip? Laat het me hieronder weten en wie weet ga ik daar de volgende keer naartoe!

Manon op de Grote Markt Haarlem.

 

 

 


Volg mij op sociale media!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *