Vergroot tekst-+=

Regelmatig ga ik samen met mijn vriend een weekendje weg om te ontspannen en te ontprikkelen van het hectische leven van de Randstad. Daarbij kiezen we steeds vaker voor een rustige bestemming, dicht bij de natuur. Onlangs hebben we weer een parel van een locatie ontdekt in het prachtige Overijssel. In deze blog vertel ik je graag meer over deze rolstoeltoegankelijke en ontspannen get away.

Accommodatie

Via internet ontdekte ik Hotel Mooirivier in Dalfsen. Dit kleinschalige hotel ligt net buiten het dorp in een heerlijk rustige en bosrijke omgeving. Dit klonk voor mij als de perfecte plek om helemaal tot rust te komen en ideaal voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). En nu ik er geweest ben, kan ik alleen maar zeggen: dat is het zeker! Het is een luxe hotel en van alle gemakken voorzien. Wanneer je hier verblijft, geef je jezelf echt een cadeautje.

Kamer nummer 1 is een Deluxe Loft en direct de enige aangepaste kamer van het hotel. De moderne kamer is super ruim en voorzien van maar liefst twee (!) badkamers. De ene badkamer heeft een dubbele wastafel, bad, toilet en inloopdouche. En de andere badkamer heeft een wastafel, toilet met beugel en een roll-in douche met stoeltje. Beide badkamers zijn ruim en hoewel de aangepaste badkamer lang en smal is, is er voldoende ruimte om met de rolstoel te manoeuvreren. En het Kingsize boxspringbed in de kamer is echt heerlijk!

De aangepaste Deluxe Loft van Hotel Mooirivier in Dalfsen.

Zoals de naam van de kamer al zegt, is deze kamer luxer dan andere kamers en hierdoor ook duurder. Tijdens ons verblijf heb ik ook een kijkje mogen nemen in een superior room en deze is naar mijn idee ook geschikt voor mensen met een beperking voor een kort verblijf en een stukje voordeliger. Deze kamer is niet aangepast, maar beschikt over een ruime badkamer. In ieder geval het toilet en de wastafel zijn goed bereikbaar met de rolstoel. En wanneer je een klein stukje kunt lopen, kun je ook de inloopdouche in, waar een stoel of kruk onder de douche geplaatst kan worden. Zelf heb ik altijd een handgreep met zuignappen bij me die ik zo nodig aan de muur kan bevestigen voor extra grip. Hiermee zou deze kamer voor mij prima geschikt zijn voor een volgend verblijf van een weekend.

Sinds het voorjaar heeft het hotel ook een heerlijk kleinschalige wellness met verschillende sauna’s en een gym die goed rolstoeltoegankelijk zijn.

Eten en drinken

Hotel Mooirivier

Wanneer je logeert bij Hotel Mooirivier mag een diner in het restaurant van dit hotel zeker niet ontbreken. Iedere avond wordt er een ander menu geserveerd en je hebt de keuze uit drie, vier of vijf gangen. Uiteraard kun je voorkeuren en allergieën vooraf doorgeven, maar ik vind het persoonlijk erg leuk om me te laten verrassen door combinaties die ik zelf niet snel zou maken. Vanuit het restaurant (en bij mooi weer op het terras) kijk je prachtig uit over de Overijsselse Vecht en het groene landschap. Later op de avond kun je er genieten van een mooie zonsondergang. Mensen uit de wijde omgeving komen naar dit restaurant voor een avondje culinair genieten.

De Fabriek in Dalfsen

Het dorp van Dalfsen bezoeken, is sowieso een aanrader. Het is een gezellig plaatsje met een verrassend ruim winkelaanbod. De Fabriek is een gezellig grand café aan de Vecht voor zowel jong en oud. Je kunt hier lekker eten terwijl je geniet van het mooie uitzicht. En dit café beschikt over een invalidentoilet.

Sukerieje in Zwolle

Tijdens een eerder bezoek aan Dalfsen hebben wij verrassend lekker gegeten bij Restaurant Sukerieje. Helaas is dit restaurant inmiddels verhuisd naar een monumentaal pand in de binnenstad van Zwolle en is het (nog) niet rolstoeltoegankelijk. Toch mogen zij zeker niet ontbreken op deze blog, want het eten was echt fantastisch. Ik hoop dan ook van harte dat het lukt om hun locatie rolstoeltoegankelijk te maken, maar met mooi weer kun je wel bij hun genieten op het terras.

Activiteiten

Genieten van de prachtige omgeving

Het fijnste om te doen tijdens een verblijf in deze omgeving is genieten van de prachtige omgeving. Er is zoveel te zien en te beleven, dat ik altijd tijd te kort kom als ik hier ben. In de directe omgeving van het hotel kun je schitterende wandelingen en fietstochten maken, bijvoorbeeld naar Dalfsen of het pittoreske Vilsteren of Hessum. Wanneer we wandelen, probeer ik bewust mijn tempo te verlagen en me te verwonderen over al het moois om me heen. Dit helpt mij om mijn hoofd leeg te maken en te ontspannen.

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Op ongeveer 45 minuten rijden vanaf Dalfsen ligt WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Zelf was ik hier nog nooit geweest, maar deze dierentuin stond al lange tijd op mijn verlanglijstje. Wij hebben hier een super leuke dag gehad, ondanks dat het niet mijn favoriete dierentuin is. Naar mijn mening ligt de focus te veel op het avonturenpark en alle attracties eromheen. Desondanks hebben we het erg naar ons zin gehad en ik vond het park verrassend toegankelijk. Op de website staat ook een duidelijke beschrijving van de toegankelijkheid, zodat je tijdens je bezoek niet voor verrassingen hoeft komen te staan. Eén van de attracties is de Serenga Safari, waarmee je met een karretje op safari gaat en tussen de dieren door rijdt. Dit vond ik wel heel bijzonder en leuk om te doen.

Manon en haar vriend in attractie Serenga Safari van WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen.

Zwolle

Wil je toch graag een stad bezoeken? Hanzestad Zwolle ligt op 15 minuten rijden met de auto en is ideaal om een dagje te shoppen of om bijvoorbeeld het bekende Museum de Fundatie te bezoeken. De stad heeft een rijke geschiedenis en je raakt dan ook niet uitgekeken op alle monumentale panden die je overal om je heen ziet. In de winkelstraat vind je de bekende winkels, maar ook gezellige boetiekjes. Het is dan wel een stad, maar zeker niet zo druk en massaal als Utrecht of Amsterdam. Dat maakt het prettig om er langere tijd te vertoeven.

Tot slot

Wij hebben een heerlijk weekend beleefd in de prachtige omgeving van Dalfsen en raken hier niet uitgekeken. Ik ben verrast door de goede toegankelijkheid, de prettige sfeer en de vriendelijke mensen. Deze omgeving is dus zeker een aanrader als je even weg wilt uit de dagelijkse sleur of als je wilt ontprikkelen. En een stedentrip Zwolle waarbij ik me helemaal kan laten onderdompelen door de geschiedenis van deze stad staat zeker nog op mijn verlanglijstje voor een volgende keer.


Volg mij op sociale media!

3 antwoorden
  • Manon
   Manon zegt:

   Hoi Jenny, dank voor je reacties. Dit zijn de meest recente foto’s in mijn blog. Binnenkort verschijnt de video van dit hotel op mijn YouTube-kanaal en wanneer je me volgt op Facebook en/of Instagram zie je ook foto’s van tijdens mijn verblijf.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *