Manon op het meest noordelijke punt van Mallorca, Cap de Formentor.
Vergroot tekst-+=

In Nederland is de winter nog in volle gang, maar veel mensen zijn al bezig met het maken van vakantieplannen voor deze zomer. Sinds 2014 ga ik ieder jaar samen met mijn moeder een weekje weg en dit jaar gaan we voor de 5e keer naar hetzelfde hotel op het prachtige eiland Mallorca! Is dat niet saai? Vraag je je misschien af. Maar mijn antwoord is: Nee! Ieder jaar neem ik me voor om een andere reisbestemming uit te proberen, maar ik heb tot op heden nog geen betere bestemming kunnen vinden die zo geschikt is voor een relax-vakantie voor mij met mijn rolstoel! Het leek me daarom hoog tijd om mijn ervaringen met jullie te delen en wie weet geniet jij deze zomer dan ook van een welverdiende vakantie op dit eiland.

De vliegreis

Manon en haar moeder Marianne in het vliegtuig op weg naar Mallorca.

Manon en haar moeder in het vliegtuig op weg naar Mallorca.

Het fijne aan Mallorca is dat het maar 2,5 uur vliegen is vanaf Amsterdam Schiphol en de temperatuur is er het hele jaar aangenaam (maar van mei tot oktober is het hoogseizoen.). Toen ik de eerste keer samen met mijn moeder op vakantie wilde, hebben we deze reis geboekt via een vriendin van mij die bij een reisbureau werkt. Ik had nog geen ervaring met het plannen van reizen naar het buitenland en wilde niet voor verrassingen komen te staan. Nu ik deze reis al een aantal keer heb gemaakt, plan ik deze inmiddels helemaal zelf. Ik neem per e-mail contact op met het hotel om te vragen of er een aangepaste kamer beschikbaar is in de periode dat we willen gaan en wanneer ik deze bevestiging heb, boek ik zelf de vlucht via de website van Transavia. Tijdens het boeken kun je aangeven dat je met een rolstoel reist en dat je hulp nodig hebt om in het vliegtuig te komen. Hier zal ik binnenkort een aparte blog over maken.

Hotel

Het zwembad bij rolstoeltoegankelijk hotel Grupotel Acapulco Playa op Mallorca.

Het zwembad bij rolstoeltoegankelijk hotel Grupotel Acapulco Playa op Mallorca.

Het hotel waar wij ieder jaar logeren is Grupotel Acapulco Playa in de badplaats Playa de Palma. Het hotel ligt op 15 minuten rijden met de taxi vanaf de luchthaven. Dit hotel heeft 280 kamers, maar heeft de sfeer van een klein familiehotel. In sommige hotels of resorts word je als gast op handen gedragen en voelt de verhouding tussen gasten en personeel niet gelijkwaardig. Daar heb ik zelf altijd een beetje moeite mee. In dit hotel is dat totaal niet het geval! Iedereen is heel erg vriendelijk en relaxed. In dit hotel komen vooral veel oudere gasten (voornamelijk Duitsers), maar sinds de verbouwing in 2015 trekt het hotel ook steeds meer jongeren aan van verschillende nationaliteiten. Het hotel heeft een eigen zwembad met ligbedden en een bar, maar veel hotelgasten kiezen ervoor om lekker aan het strand te gaan liggen. Ik vind het daardoor juist heerlijk om rustig aan het zwembad te relaxen!

Ieder jaar hebben mijn moeder en ik dezelfde kamer, namelijk kamer 124. Tijdens het boeken vraag ik hier ook altijd bewust om, omdat ik weet hoe de indeling van deze kamer is, welke voorzieningen er aanwezig zijn en ik weet dat ik me daar gemakkelijk kan redden. In deze video uit 2015 op mijn YouTube-kanaal geef ik een uitgebreide rondleiding door de hotelkamer. Kleine waarschuwing: Mijn film- en edit skills waren destijds nog niet zo goed als nu.

Activiteiten

Tour over het eiland

Tot op de dag van vandaag verbaasd het me dat er op zo’n populaire vakantiebestemming als Mallorca geen speciale organisatie is die excursies of andere uitjes organiseert voor mensen met een beperking. Dit is een vreemde gewaarwording als je de faciliteiten gewend bent die ze op Tenerife hebben.

Manon op het meest noordelijke punt van Mallorca, Cap de Formentor.

Manon op het meest noordelijke punt van Mallorca, Cap de Formentor.

Desondanks hebben mijn vriendin Sabine en ik in 2016 een hele gave tour over het eiland gemaakt met de hulp van Nacho, een collega van mijn broer die op Mallorca woont. Hierdoor heb ik toch een beetje een indruk kunnen krijgen van de pittoreske dorpjes en de prachtige natuur die het eiland rijk is. Als het voor jou mogelijk is om met een gehuurde auto het eiland te verkennen, zou ik dat zeker aanraden!

Route van de tour die wij gemaakt hebben

’s Ochtends werden wij opgehaald in ons hotel en zijn we naar het gezellige stadje Inca gereden. Iedere donderdag is hier een hele leuke markt. Vervolgens zijn we naar het meest noordelijke puntje van het eiland gereden, namelijk Cap de Formentor. Wat een prachtig uitzicht heb je hier! Vervolgens zijn we naar het gezellige havenplaatsje Alcúdia gereden waar we geluncht hebben in een (veel te duur, maar onwijs lekker) visrestaurant. Daarna zijn we door de bergen en via het plaatsje Lluc naar de haven van het stadje Sóller gereden waar we hebben genoten van het namiddag zonnetje om ten slotte weer terug te keren naar ons hotel.

De route van de tour die we gemaakt hebben over Mallorca.

De route van de tour die we gemaakt hebben over Mallorca.

Winkelen op de boulevard

Winkeltjes op de boulevard van Playa de Palma.

Winkeltjes op de boulevard van Playa de Palma.

Een middag vertoeven op de boulevard van Playa de Palma is al een uitje op zich! Langs de boulevard, die loopt van Can Pastilla tot El Arenal, vind je allerlei leuke winkeltjes en boetiekjes. Ook is er voor ieder zijn smaak een geschikt restaurantje te vinden. Wij hebben inmiddels onze favoriete adresjes waar we ieder jaar terugkomen. En hoe heerlijk is het om na het shoppen op een terrasje te ploffen en met een heerlijke cocktail in je hand mensen te kijken?

Zwemmen in de zee

De vlonders en de lifeguard om mensen met een beperking de zee in te helpen in Playa de Palma.

De vlonders en de lifeguard om mensen met een beperking de zee in te helpen in Playa de Palma.

Afgelopen zomer maakten mijn moeder en ik een wandeling over de boulevard naar het kleine vissersdorpje Can Pastilla. Wat mij toen opviel was mij eerder nog nooit opgevallen. Net als op Tenerife waren er houten vlonders tot aan de zee gelegd en stond er een lifeguard met een speciale strandrolstoel om mensen met een beperking te helpen naar de zee! Als ik mijn bikini aan had gehad, had ik deze service zeker uitgeprobeerd. Alleen al omdat ik zo blij was dat dit eindelijk mogelijk was! De vlonders en de partytent vind je ter hoogte van balneario (strandhuisjes langs de boulevard) 10.

Tot slot

Zoals je kunt lezen heb ik mijn ideale vakantiebestemming gevonden. Het is heerlijk om zo’n heerlijke bestemming te hebben dicht bij huis! Fijn voor als je er even een weekje tussenuit wilt, maar geen zin hebt om lang in het vliegtuig te zitten. Daarnaast vind ik het zo fijn om in een relatief klein hotel te logeren waar de mensen me kennen en waar ik van tevoren al weet dat ik me prima zal redden tijdens de vakantie. Voor een kort verblijf vind ik het niet erg dat er nog niet veel faciliteiten voor mensen met een beperking op het eiland te vinden zijn. Als ik met mijn moeder op vakantie ben, genieten we vooral van de zon, de ontspanning en elkaars gezelligheid. Meer hebben wij dan niet nodig. Ik zie nu al uit naar de vakantie van dit jaar! Wat zijn jouw vakantieplannen?

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs en video’s? Like dan mijn Facebookpagina en abonneer je op mijn YouTube-kanaal! Op mijn Instagram deel ik dagelijks foto’s van wat ik allemaal meemaak en mijn dagelijkse geluksmomentjes! Als volger ben je dus als eerste op de hoogte!

Manon op het strand van Playa de Palma.

Manon op het strand van Playa de Palma.


Volg mij op sociale media!

4 antwoorden
 1. Franka
  Franka zegt:

  Hey Manon,
  Wat leuk om te lezen dat je met je moeder weer lekker op vakantie gaat.
  Dat doen jullie goed 👍🏻
  Heb natuurlijk je verhaal gelezen en het is wat je zegt, goed vertoeven in dat hitel en de locatie natuurlijk.
  Heerlijk vooruitzicht , maar we spreken elkaar nog voor jullie gaan.
  Liefs en dikke knuffel 😘

  Beantwoorden
 2. Fabienne
  Fabienne zegt:

  Hi! Bedankt voor je leuke blog 🙂 Ik heb 2 vragen: Had dit hotel een zwembadlift? En was het centrum van Palma de Mallorca beetje goed te doen qua heuvels, hobbels, etc? Dankjewel

  Beantwoorden
  • Manon
   Manon zegt:

   Hoi Fabienne, dank voor je leuke reactie! Dit hotel heeft een zwembadlift! Het centrum van Palma de Mallorca is wel een beetje hobbelig ja. Ik was in mijn handbewogen rolstoel en werd geduwd, maar dit was wel een uitdaging. Maar het openbaar vervoer is top! Dus daar kun je ook al een eind mee komen. Veel plezier alvast!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *