Vergroot tekst-+=

Sinds begin dit jaar ben ik gestart met een nieuwe serie op mijn YouTube-kanaal over mijn favoriete onderwerp ever, namelijk: de liefde! Het gebeurt naar mijn idee gelukkig steeds vaker dat mensen met een beperking een relatie hebben. En vaak zelfs met iemand die helemaal geen beperking heeft! Want wanneer er sprake is van liefde, maakt het niet uit of de partner een beperking heeft of niet. In deze nieuwe serie op mijn YouTube-kanaal beantwoord ik samen met mijn vriend, die geen beperking heeft, in iedere video een nieuwe vraag over hoe het is om een relatie te hebben met iemand die wél een beperking heeft. In deze blog vertel ik je graag meer over deze openhartige serie.

Het idee

Begin dit jaar kwam ik terecht op het YouTube-kanaal van Squirmy and Grubs. Hier zag ik een aantal leuke en korte video’s van de Amerikaanse Hannah en Shane, die in een rolstoel zit vanwege zijn spierziekte SMA. In korte video’s op hun kanaal beantwoorden zij vragen over hun interabled relationship, een relatie tussen iemand met een beperking en iemand zonder beperking. Bijvoorbeeld over hoe zij elkaar ontmoet hebben, wanneer zij voor het eerst gekust hebben met elkaar en op welke momenten zij zich lichtelijk schamen voor elkaar. Uiteraard worden deze vragen op Amerikaanse wijze beantwoord: ietwat over de top. Maar het inspireerde mij om zoiets te maken op Hollandse wijze. Want hoe vaak krijgen Stijn en ik wel niet de vraag hoe wij elkaar hebben ontmoet, hoe Stijn heeft geleerd om mij te helpen met mijn zorg of hoe onze (schoon)ouders reageerden op onze relatie? Het leek mij een leuke uitdaging om het maken van deze video’s samen aan te gaan en om andere mensen met een beperking mét en zónder relatie hiermee te inspireren.

Vragen

Manon en haar vriend Stijn kijken breedlachend in de camera tijdens het opnemen van de relatie video's.

Manon en haar vriend Stijn tijdens het opnemen van een relatie video.

Wanneer ik deze blog schrijf, hebben we al een aantal video’s gemaakt en ik moet zeggen dat we overweldigd zijn door het aantal reacties dat we hebben gekregen sinds het begin van deze serie. Er ontstaan leuke gesprekken in de reacties onder de video’s en veel volgers laten zelf ook vragen achter waarvan ze graag willen dat wij die beantwoorden. Dat vinden wij super leuk en motiveert ons om nog meer van zulke video’s te maken! Ook krijg ik veel mails van mensen die zelf een interabled relationship hebben en die mij persoonlijke vragen willen stellen. Deze mails probeer ik zoveel mogelijk te beantwoorden.

Vragen die we tot nu beantwoord hebben zijn: (klik op de vraag om het antwoord te bekijken)

 1. Hoe is het om een relatie te hebben met iemand in een rolstoel?
 2. Hoe hebben wij elkaar ontmoet?
 3. Wat deden wij op onze eerste date?
 4. Hoe vindt Stijn het dat ik zorg krijg van Fokus Wonen?
 5. Wordt er geflirt omdat mensen denken dat Stijn mijn begeleider is?
 6. Ben ik onzeker over mijn beperking binnen onze relatie?
 7. Hoe heeft mijn vriend Stijn geleerd om mij zorg te verlenen?
 8. Hoe is het om met iemand in een rolstoel op vakantie gaan?

En we hebben nog veel meer leuke vragen op onze lijst staan om in de toekomst te beantwoorden!

Abonneren

Vind jij het leuk om op de hoogte te blijven van onze nieuwe video’s? Abonneer je dan op mijn YouTube-kanaal! Dan zie je de nieuwe video’s vanzelf in je nieuwsoverzicht verschijnen. Als je ook het belletje aanklikt, krijg je een melding wanneer er een nieuwe video online staat. Door te abonneren op mijn kanaal help je mij om nog meer mensen te bereiken met mijn video’s.

En heb je zelf leuke vragen voor ons om te beantwoorden in de video’s? Laat deze dan hieronder achter! En wie weet beantwoorden we deze binnenkort in een nieuwe video!


Volg mij op sociale media!

3 antwoorden
 1. Lara van den Bosch
  Lara van den Bosch zegt:

  Hoi Manon, ik las het artikel in duic. Wat goed hoe jij met je beperking omgaat en hoe je anderen hiermee probeert te helpen. Ik weet zeker dat het werkt! Ik heb zelf een psychische kwetsbaarheid maar die is niet zo zichtbaar. Het leeft lang geduurd die te accepteren maar als je vrede hebt met jezelf en je grenzen respecteert kun je heel veel uit het leven halen. Bovendien zit geluk ook vaak in kleine dingen vind ik. Veel succes met je blogs verder en geniet van De dingen die wel kunnen inderdaad… groetjes Lara

  Beantwoorden
 2. Monique Harmsen
  Monique Harmsen zegt:

  Hoe reageerde de mensen in jullie omgeving op jullie relatie? Accepteerden ze dat of heeft dat ” veel voeten in de aarde gehad? Kregen jullie rare, besmuikte reacties of vragen?

  Beantwoorden
  • Manon
   Manon zegt:

   Hoi Monique, goede vragen! We hebben wel een video gemaakt over hoe onze (schoon)ouders reageerden op onze relatie. Daarin beantwoorden we al een deel van jouw vragen. Wellicht kunnen we deze vragen nog in een andere video beantwoorden in de toekomst. Leuk idee!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *