Manon en haar vriend bij de zee in Egmond aan Zee.
Vergroot tekst-+=

Het mooie weer is eindelijk in aantocht, dus het is tijd om er lekker op uit te gaan! Tijdens het Paasweekend ben ik samen met mijn vriend een weekend weg geweest naar Egmond aan Zee. We waren er echt aan toe om een weekend lang tijd voor elkaar te hebben en ons heerlijk in de watten te laten leggen. In deze blog doe ik zoals gewoonlijk verslag van de faciliteiten voor rolstoelers in het hotel, deel ik de restaurants waar je heerlijk kunt eten en geef ik leuke tips voor dingen om te doen tijdens je bezoek aan Egmond aan Zee.

Hotel

Tijdens ons verblijf logeerden wij in het viersterren Hotel Zuiderduin. Meerdere dames die mij assisteren met mijn persoonlijke verzorging hebben vaker verbleven in dit hotel en waren erg enthousiast! Het is een groot hotel met veel faciliteiten, zoals een restaurant, bar, pub, zwembad, bowlingbaan en een schoonheidssalon. Ideaal voor een relaxed weekendje weg met zijn tweeën! Via de e-mail heb ik zoals altijd informatie ingewonnen over de faciliteiten voor mij met mijn rolstoel en na een positieve reactie heb ik direct geboekt!

Een foto van de rolstoelkamer in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.

Foto van de rolstoelkamer in Hotel Zuiderduin.

Foto van de aangepaste badkamer in de rolstoelkamer in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.

Foto van de aangepaste badkamer in de rolstoelkamer.

Op mijn website deel ik graag mijn eerlijke mening over de hotels waar ik verblijf en ik moet dan ook bekennen dat ik niet super enthousiast ben over dit hotel. Het was prima. Dat wil zeggen: alles wat ik nodig heb in de (bad)kamer was aanwezig (beugels bij het toilet en een stoel onder de douche), maar daar is ook alles mee gezegd. Ik had de hotelkamer iets chiquer verwacht voor de prijs die ik heb betaald en hoe ze de kwaliteit van het hotel overal de hemel in prijzen. Helemaal nadat ik vernomen had dat per 1 april j.l. alle rolstoelkamers een verfrissende opknapbeurt gehad zouden hebben. Dit was bij onze kamer niet het geval. Ook liet de gastvrijheid van het personeel te wensen over. Conclusie: De kamer is prima voor een kort verblijf en het ontbijt was lekker. Maar voor avondeten zou ik toch echt lekker elders in het pittoreske dorpje een kijkje gaan nemen.

Restaurants

Eén van de leukste dingen van een stedentrip of vakantie vind ik het uit eten gaan en alle lokale gerechten uitproberen. Daarnaast vind ik het heerlijk om op een terras te zitten en mensen te kijken. Het uitzicht op zee in de prachtige plaats Egmond maakte het plaatje helemaal compleet voor mij!

Strandtent De Schelp

Strandtent De Schelp in Egmond aan Zee.

Strandtent De Schelp.

Bij aankomst op zaterdagavond hebben wij heerlijk gegeten bij deze gezellige strandtent. Toen we aankwamen in het hotel werd het dinerbuffet namelijk al bijna gesloten en na een bepaalde tijd werd het niet meer bijgevuld (niet echt wat ik verwacht bij een viersterren hotel). Maar dit was voor ons direct een leuke gelegenheid om het gezellige vissersdorp te ontdekken. Strandtent De Schelp was de eerste eetgelegenheid die we tegenkwamen en na positieve berichten hierover te hebben gehoord, hebben we dit direct maar uitgetest!

We hebben een heerlijke plate gegeten met een shaslick, groente en patatjes onder het genot van een lekker drankje. Op de laatste dag zijn we nogmaals terug gegaan voor een heerlijke lunch (broodje carpaccio is een aanrader!) omdat we zo enthousiast waren over deze tent! De medewerkers zijn vriendelijk en doen hun uiterste best om het je naar de zin te maken.

Van Speijk

Bij dit knusse café-restaurant hebben we heerlijk opgewarmd na een korte, maar vooral winderige wandeling over de boulevard. Het weer in het Paasweekend was niet echt om over naar huis te schrijven, want pas op Tweede Paasdag begon het zonnetje door te breken (toen we alweer bijna naar huis vertrokken). Van Speijk is ook aan het strand gelegen, maar wel goed zichtbaar vanaf de boulevard. Het is er vrij luxe ingericht en je kan er ook luxere gerechten bestellen dan bij een doorsnee strandtent. Wij hebben hier alleen een kop thee en een warme chocolademelk gedronken, maar de opgemaakte borden die ik voorbij zag komen zagen er erg aantrekkelijk uit!

IJssalon Rosaria

Midden in het dorp, aan de boulevard, vind je ijssalon Rosaria. Hoe koud het dat weekend ook was, we konden een bezoekje aan deze ijssalon niet voorbij laten gaan. Dat dachten meer mensen, want alle tafels binnen waren dan ook bezet! In de zomer is dit dan ook zeker een echte hotspot, vermoed ik.

Activiteiten

Natuur

In de prachtige omgeving van Egmond valt natuurlijk sowieso al genoeg te beleven. Maak een mooie wandeling over het strand of de boulevard, maar ook de nabijgelegen duinen zijn zeker een bezoekje waard. Je kunt hier heerlijk fietsen, handbiken of wandelen en genieten van de prachtige natuur.

Alkmaar en Heerhugowaard

De kleine vissersdorpjes zoals Egmond, Bergen, Castricum en Wijk aan Zee zijn zeker een bezoekje waard! Maar als je echt lekker wilt shoppen of naar de bioscoop wilt gaan, is Alkmaar de dichtstbijzijnde grote stad. Hier vind je tal van bekende winkels en musea, zoals het Stedelijk Museum en het Kaasmuseum. Ook Heerhugowaard ligt vlakbij. Tijdens ons weekend weg zijn we niet naar deze grote steden geweest, omdat we echt de rust wilden opzoeken. Maar ik ben al eerder in Alkmaar geweest en ik vind dit echt een hele gezellige stad!

Strandrolstoel lenen

Manon in de geleende strandrolstoel in Egmond aan Zee.

Manon in de geleende strandrolstoel.

Het leukste moment tijdens ons weekend in Egmond aan Zee vond ik toch wel dat we een strandwandeling hebben gemaakt met een strandrolstoel. Deze kun je heel gemakkelijk gratis lenen bij de eerdergenoemde strandtent De Schelp. In de zomer is het wel handig om van tevoren even te bellen en een stoel te reserveren, omdat het dan natuurlijk drukker kan zijn. Maar omdat het tijdens ons bezoek toch niet zulk lekker weer was, was het geen probleem om een strandstoel te lenen. Je eigen rolstoel kun je daar veilig achterlaten in de stalling waar ook de strandrolstoelen staan.

Door de grote luchtbanden weegt de strandrolstoel bijna niets en door de vele wind hoefde mijn vriend mij ook bijna niet te duwen. Het voelde echt heerlijk om zo dicht bij de zee te zijn! Het geeft een gevoel van vrijheid. Ik had echt het gevoel dat alles mogelijk is ondanks je beperking, als je het maar wilt.

Tot slot

We hebben een hele fijne tijd gehad in Egmond aan Zee en willen zeker nog een keertje terug. Of ik dan weer in dit hotel zou slapen weet ik nog niet, maar ik zou graag nog meer willen zien van de omgeving. De rust en vrijheid vond ik heerlijk! Het voelde echt alsof we al een week weg waren! Helaas heb ik dit weekend geen vlog opgenomen voor op mijn YouTube-kanaal, omdat we er echt aan toe waren om uit te rusten en bij te komen. Maar bij een volgende trip (in juli gaan we naar Tenerife!) zal ik dat zeker doen.

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs en video’s? Like dan mijn Facebookpagina en abonneer je op mijn YouTube-kanaal! Dank je wel!

Manon en haar vriend bij de zee in Egmond aan Zee.

Manon en haar vriend op het strand van Egmond aan Zee.


Volg mij op sociale media!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *