Vergroot tekst-+=

Vorige week had ik een zakelijke afspraak in Zutphen. Omdat de reistijd vanuit Utrecht ruim 5 kwartier is en ik uitgerust bij mijn afspraak wilde verschijnen, besloot ik een hotel te zoeken voor de avond ervoor met een aangepaste kamer voor mindervaliden. Een geschikt hotel met degelijke aanpassingen voor mij met mijn rolstoel was in Zutphen niet te vinden, omdat dit een klein en authentiek stadje is. Ontzettend gezellig, maar niet zo praktisch dus. Daarom ben ik uitgeweken naar de omliggende plaatsen en uiteindelijk terecht gekomen in het prachtige Doetinchem. In deze blog deel ik mijn tips en ervaringen naar aanleiding van mijn bliksembezoek en hoop ik jou te inspireren om deze stad ook een bezoekje te brengen!

Hotel

Foto van de bedden en fotowand in hotelkamer voor mindervaliden in Hotel Villa Ruimzicht te Doetinchem.

Hotelkamer voor mindervaliden in Hotel Villa Ruimzicht. (Foto: Petra van Vliet)

Het hotel waar ik samen met mijn vriendin en hulp Petra logeerde is Hotel Villa Ruimzicht en ligt op loopafstand van het gezellige centrum van Doetinchem. Dit hotel was oorspronkelijk een boeren landhuis en in 1853 is een begin gemaakt met de verbouwing van de huidige villa. Een pand met een ruime geschiedenis dus! I love it! Het hotel heeft 42 kamers, waarvan 4 kamers aangepast zijn voor mindervaliden of rolstoelgebruikers. Het kleine aantal kamers zorgt voor een knusse en gezellige sfeer in het hotel.

De aanpassingen in het hotel waren naar mijn mening prima voor een kort bezoek. Voor mij is het het belangrijkste dat ik een toilet heb met beugels en dat er een stoeltje onder de douche kan. Dit was het geval. Onze kamer was gelegen op de eerste verdieping

Foto van de aangepaste badkamer in de hotelkamer voor mindervaliden in Hotel Villa Ruimzicht.

Aangepaste badkamer in de hotelkamer voor mindervaliden in Hotel Villa Ruimzicht. (Foto: Petra van Vliet)

en de villa beschikt over een kleine lift (max. 95 cm diep). Bij de eetzaal, gelegen op de begane grond, was een drempel van 10 cm met een veel te steil hellinkje, waardoor ik niet zelfstandig de zaal kon betreden. Maar met een beetje hulp is dit toch gelukt! Al met al hebben we een heerlijk verblijf gehad. Pluspunten van dit hotel vond ik het vriendelijke en behulpzame personeel en de locatie van het hotel. We konden het bruisende stadsleven gemakkelijk opzoeken, maar waren ook in no time weer ’thuis’ zonder dat we gebruik hoefden te maken van de auto of het openbaar vervoer! Dat is voor mij puur genieten!

Restaurants

Tijdens een vakantie of stedentrip is het natuurlijk leuk om nieuwe restaurantjes uit te proberen en lekker lang met elkaar te tafelen. Een bekende straat in Doetinchem met allemaal leuke restaurants is de Grutstraat. Hier vind je allerlei soorten restaurants en de meeste zijn rolstoelvriendelijk, voor zover ik het kon zien! In deze blog vermeld ik alleen het restaurant waar ik tijdens mijn bliksembezoek heb gegeten, maar er is voor ieder wat wils te vinden.

HendriXen

Mijn beste vriendinnetje van de middelbare school woont in Doetinchem en toen ik had besloten om een nachtje in deze stad te overnachten heb ik haar direct gevraagd om gezellig samen een hapje te gaan eten. Zij kent als inwoner van de stad natuurlijk de beste hotspots voor een gezellig diner.

Café/Restaurant HendriXen is op 700 meter afstand van Villa Hotel Ruimzicht. Van buiten lijkt het een klein en knus café, maar eenmaal binnen blijkt het een vrij ruim opgezet restaurant te zijn waar veel jonge mensen heengaan om te dineren met vrienden. Er is een simpele, maar erg lekkere kaart en de prijzen zijn niet hoog. Erg leuk dus om uit te proberen!

Activiteiten

Vue bioscoop

Naast dat Doetinchem een leuke stad is om te shoppen en een terrasje te pakken is er nog veel meer te doen! Toen we naar het restaurant liepen, kwamen we langs de bioscoop. En wat blijkt? Deze is erg goed aangepast voor rolstoelers! Yeah! Zo is er een lift en invalidentoilet aanwezig en zijn de zalen 1 t/m 6 toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Palestra Beauty & Wellness

In het dorpje Braamt, wat naast Doetinchem ligt, vind je een heel mooi bungalowpark (mét aangepaste bungalows voor rolstoelers) met een beauty & wellness centre, genaamd Palestra. Vorig jaar ben ik hier met een vriendin geweest en hebben we een heerlijke meidendag gehad met verschillende behandelingen en massages. Echt een aanrader voor een ontspannen dag tijdens je stedentrip!

Tot slot

Ondanks dat mijn bezoek aan Doetinchem van korte duur was, heb ik een hele fijne tijd gehad en heb ik zelf een beetje het vakantiegevoel gehad! Ik ga zeker nog een keer richting de Achterhoek voor een iets langere tijd, want van de prachtige natuur en de Doetinchemse gezelligheid krijg ik nooit genoeg! Heb jij nog leuke tips voor mij voor mijn volgende verblijf in Doetinchem of elders in de Achterhoek? Laat me dat dan in een reactie weten!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs en video’s? Like dan mijn Facebookpagina en abonneer je op mijn YouTube-kanaal! Op mijn Instagram deel ik dagelijks foto’s van wat ik allemaal meemaak en mijn dagelijkse geluksmomentjes! Als volger ben je dus als eerste op de hoogte!

Foto van Hotel Villa Ruimzicht te Doetinchem genomen vanaf de voorkant.

Hotel Villa Ruimzicht. (Foto: Petra van Vliet)


Volg mij op sociale media!

1 antwoord
  1. marinus de bruijne
    marinus de bruijne zegt:

    Manon , je noemt nu HendriXen ,maar in de grutstraat zijn natuurlijk , een stuk of 10 restaurants , en bij de meeste kan je met de rolstoel goed terecht , we hebben ook nog 2 restaurants , waar je wordt geholpen door mensen met een beperking . en ja de natuur in de omgeving van doetinchem is ook prachtig en rolstoel vriendelijk . het is zeker de moeite waard om een langer verblijf in doetinchem in te plannen .

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *