Vergroot tekst-+=

Op het moment dat ik deze blog schrijf, zit ik lekker in de zon. De afgelopen dagen ben ik niet zo fit geweest en een portie vitamine D doet dan wonderen!

Toch ben ik de afgelopen dagen hartstikke hard bezig geweest voor mijn afstuderen. De afgelopen weken ben ik erg druk geweest met het houden van interviews met werkgevers, maar ook met andere stakeholders van mijn afstudeerproject. Wat ik merk is dat deze interviews mij erg veel energie geven! Ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en te netwerken. Ook vind ik het fijn als ik werkgevers kan voorzien van nieuwe kennis op het gebied van de arbeidsparticipatie van mensen met een lastig lichaam (body & brain). Hier word ik gelukkig van en dat kun je aan mij zien: ik straal!

Gisteravond had ik een spreekbeurt bij de fractie van GroenLinks van de gemeenteraad in Wijdemeren (omgeving Loosdrecht/Hilversum). Ik was hiervoor gevraagd door een werkgever die ik een paar weken geleden geïnterviewd heb voor mijn afstudeerproject. Doel van deze spreekbeurt was om iets te vertellen over de arbeidsparticipatie van mensen met een functiebeperking en waarom het belangrijk is dat werkgevers meer mensen met een beperking gaan aannemen in het reguliere arbeidsproces. Reden dat ik gevraagd was voor deze bijeenkomst is omdat ik ook mijn persoonlijke ervaringen met werkgevers kon delen.

Alle aanwezigen waren direct enthousiast. GroenLinks heeft dan ook een zeer positieve visie op mensen met een functiebeperking. De fractie gaat onderzoeken hoe ze meer vorm kunnen geven aan de arbeidsparticipatie van mensen met een functiebeperking in hun gemeente. Hiervoor willen ze graag gebruik maken van mijn kennis en ervaringen. Dit is uiteraard prima.

Ook vinden de mensen die ik gisteravond gesproken heb dat dit onderwerp hoger op de agenda zou moeten komen in Nederland. Een stap in de goede richting zou daarom zijn dat ik mijn verhaal kan vertellen bij een televisieprogramma, zoals De Wereld Draait Door. Hier zeg ik uiteraard geen nee tegen! Maar we zijn nog hard op zoek binnen ons netwerk om binnen te komen bij dit programma. (tips zijn altijd welkom!)

Hetgeen ik hierboven beschreven heb, heeft ervoor gezorgd dat ik gisteren met een zeer positief gevoel en een grote glimlach op mijn gezicht naar huis reed. Dit is dus hetgeen waar ik van ga shinen! Ben jij er al achter waar jij van gaat stralen?


Volg mij op sociale media!

2 antwoorden
 1. Janneke
  Janneke zegt:

  Sinds kort werk ik met mensen met een lichamelijke beperking. Wow mijn ogen zijn echt geopend. Ik kon er altijd al nooit tegen als mensen dachten/zeiden dat mensen met een lichamelijke/verstandelijke beperking niets kunnen, gek zijn enz. Dan dacht ik altijd: “Hallo, kijk ff verder dan de beperking. Kijk naar de persoon zelf.” Dan pas ontdek je wie die persoon is en wat diegene allemaal voor talenten heeft.
  Sinds ik er werk heb ik nog meer respect en bewondering gekregen. Want wat hebben zij een doorzettingsvermogen en kracht. Sommige hebben tegenslag naar tegenslag maar laten zich niet gek maken. Ze weten wie ze zijn en waar ze voor staan. Ze moeten vaak zo hard vechten om hetzelfde te bereiken als mensen zonder een beperking! En dan ook nog zichzelf laten zien dat ze echt niet gek zijn ofzo. Iemand die spasmen heeft en toch zoveel doet. Elk jaar parachute springt en elke dag geniet. Of iemand die een eigen cd zelf maakt, zelf de muziek compenseert en de teksten zelf schrijft. De muzikanten regelt en ga zo maar door.

  Echt mensen, we leven in 2012 hoor!!! Mensen met een beperking zijn niet, raar, eng, gek!!! Knoop dat in je oren en onthoudt dat. Kijk door de beperking heen naar de persoon zelf!!!!

  Beantwoorden
 2. Shannon
  Shannon zegt:

  Wow wat ben je goed bezig. Ben echt jaloers op je.
  En ik vind het geweldig dat je zelf de plaatselijke politiek aan het denken hebt gezet, dat is wel een grote stap vooruit in het proces naar provinciale of zelfs landelijke acceptatie van mensen met een functiebeperking in het ‘gewone’ arbeidsritme.
  Ga zo door! En ik kijk nu al uit naar je volgende blog.
  Groetjes,
  Shannon

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *